Tips van onze dermatoloog

Elian Brenninkmeijer

Onze huid is ons grootste orgaan en daarmee een kostbaar bezit!

Hallo! Ik ben Elian en moeder van 2 dochters, Anaïs & Eléonore. Dagelijks kom ik dus in contact met de kinderhuid. Naast moeder ben ik ook dermatoloog en gepromoveerd op atopisch eczeem aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Momenteel werk ik als allround dermatoloog in Centrum Oosterwal in Alkmaar.

Ook ik verbaas me over het gebrek aan kwaliteit van de meeste baby verzorgingsproducten. Ik vind het dan ook erg leuk om samen met Sjoerd en Jochem  producten voor baby’s en kinderen te ontwikkelen, waar ik mijn kennis en achtergrond bij kan inzetten. Mocht je specifieke vragen hebben, aarzel niet en vul onderstaand formulier in.

Ik kijk er naar uit van je te horen,

Elian

Stel een vraag

Heb je het antwoord op je vraag nog niet gevonden? Stel deze dan hieronder en wij nemen hem mee naar ons volgende spreekuur met Elian.

Tips van Elian

Tip van Elian: Zonnebrandcrème

“Je huid herinnert zich elke zonnestraal vanaf het moment dat je geboren bent”, aldus dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer. Het veelvuldig insmeren van kinderen zou daarom net zo logisch moeten zijn als het goed poetsen van hun tanden.

Tip van Elian: Handen wassen

Door regelmatig handen te wassen voorkom je een hoop infecties. Was je handen gedurende 20 seconden goed met zeep, daarna afspoelen en drogen.

Tip van Elian: Gebruik speciale babyshampoo voor je kleine

Waarom gebruiken we een speciale babyshampoo en niet onze eigen shampoo om de haren van onze baby te wassen? Allereerst om de haren en de tere hoofdhuid van onze kleine te verzorgen en te beschermen. Daarnaast knippert een baby slechts twee keer per minuut zijn ogen (ter vergelijking een volwassen persoon knippert 10 tot 15 keer

Wat te doen tegen berg bij baby’s?

Heeft je baby berg? Maak je geen zorgen: de meeste baby’s ondervinden hier geen ongemak van. Het is relatief onschuldig: je baby heeft geen allergie en het is niet besmettelijk. Lees hier wat je tegen berg kunt doen. Wat is berg? Wat roos voor volwassenen is, is berg voor baby’s. Het is een lichte vorm van

Tip van Elian: soak and smear

Dagelijks douchen kan slecht zijn voor de huid. Mijn tip: ‘soak and smear’  Het koude weer van de laatste maanden heeft er toe geleid dat onze huid flink is uitgedroogd. De combinatie van ons koude klimaat én onze voorliefde voor frequent douchen of badderen is namelijk het perfecte recept voor het creëren van een gevoelige droge huid en eczeem!

De babyhuid

Onze huid is ons grootste orgaan en daarmee een kostbaar bezit! Een babyhuid is kwetsbaar en moet zich aanpassen aan zijn ‘nieuwe omgeving’ buiten de buik. De huid van een pasgeborene voelt zacht en teder. Alles is nieuw; niet alleen aanraking met mama, papa, maar ook contact met kleding, water en verzorgingsproducten. Hoe de huid hierop reageert verschilt per baby, want elke huid is uniek! De huid is net als de kleur van onze ogen genetisch bepaald. Daarom hebben sommige baby’s een erg gevoelige huid en reageren soms hevig op omgevingsfactoren. Dit kan zich uiten in een erg droge huid, eczeem, luieruitslag of berg.

Huidverzorging

Gezien de huid ons grootste orgaan is verdient het ook een goede verzorging. Net als het ritueel van tweemaal tandenpoetsen per dag zouden we ook onze huid moeten verzorgen. Tegenwoordig nemen we dagelijks een douche of bad en reinigen we onze huid met zeep, waarmee de natuurlijke huidvetten “wegwassen”. Daarna drogen we ons af en vergeten dan vaak onze huid een nieuw laagje vet te geven…

Met name in de winterperiode wordt de huid droog, voelt trekkerig aan en gaat soms jeuken. Het is dan ook erg belangrijk om na een douche en/of bad onze huid volledig in te smeren met een verzorgend basisvet. Een basisvet kan een melk, zalf, crème of olie zijn afhankelijk van de conditie van onze huid. Indien er sprake is van een eczeem of andere huidafwijking raadpleeg dan de huisarts of dermatoloog voor een goede zalf. Dus: Koester je huid en ook zeker de kinderhuid door deze lekker te verzorgen. 🙂

Untitled-1_0016_ok orangeGratis verzending vanaf €20 in Nederland

Untitled-1_0016_ok orangeBinnen 2 werkdagen thuisbezorgd